Een heerlijk simpel recept wat je goed aan jouw gasten kunt voorschotelen.
Course:
Hoofdgerecht, Main Course
Cuisine:
French
Keyword:
Quiche Lorraine zalm
Servings: 4personen
Ingredienten
1stukQueens zalmfilet
4plakjesbladerdeeg
3middelgroteeieren
75 gramspekjes
2sjalotten
handjevolverse bieslook
100gramroomkaas
100gramgruyère kaas of andere harde geraspte kaas
zwarte peper
boter of olie om in te vetten
Recipe Notes
Laat de Queens Zalmfilet in de koelkast ontdooien.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Zet een vormpje omgekeerd op het bladerdeeg en druk uit. Nu heb je een mooie vorm van het deeg.
Vet de vormpjes in met boter of met een beetje zonnebloemolie en leg het bladerdeeg in de vorm. Druk met je vingers een beetje de randjes omhoog.
Maak nu het eimengsel. Breek de eieren en kluts deze los met de roomkaas. Voeg zwarte peper toe. Doe nu de spekjes erbij.
Pel de sjalotten en snipper deze fijn en voeg toe aan het eimengsel.
Hak de bieslook fijn.
Snijd de Zalm in kleine dobbelsteentjes en voeg toe aan het eimengsel.
Klop er nu de geraspte kaas doorheen met de bieslook. Extra zout is niet nodig i.v.m. de spekjes.
Vul de bladerdeegvormpjes met het eimengsel en zet in de oven gedurende 15 minuten totdat de vulling mooi is gestold en goudbruin is geworden.
Als je geen kleine vormpjes hebt, gebruik dan een grotere quichevorm of ovenschaal. De baktijd moet je dan verlengen met ongeveer 15-20 minuten afhankelijk van de grootte van je vorm.
Serveer direct met bijvoorbeeld een frisse salade.