Soufflé met brocolli en kaas
Ingredienten
  • 2 eieren
  • 300 gram vriesverse broccoli
  • 1 beker creme fraîche
  • 100 gram blauwe kaas
  • 1 el bloem
  • Souffléschaaltjes
Bereidingswijze
  1. Ontdooi de broccoli in een vergiet. 

  2. Verwarm de oven op 200 °C.

  3. Splits de eieren boven 2 kommen met in één kom de eidooiers en in de andere kom het eiwit.

  4. Klop de eiwitten stijf in een schone kom.

  5. Verhit de crème fraîche met de blauwe kaas in een pan op laag vuur en roer glad.

  6. Haal de pan van het vuur.

  7. Prak de broccoli klein en voeg het toe samen met de eidooiers, de bloem en zout en peper naar smaak.

  8. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het soufflémengsel.

  9. Schep het mengsel in ingevette souffléschaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20 minuten gaar.