
Soufflé met brocolli en kaas
Ingredienten
- 2 eieren
- 300 gram vriesverse broccoli
- 1 beker creme fraîche
- 100 gram blauwe kaas
- 1 el bloem
- Souffléschaaltjes
Bereidingswijze
-
Ontdooi de broccoli in een vergiet.
-
Verwarm de oven op 200 °C.
-
Splits de eieren boven 2 kommen met in één kom de eidooiers en in de andere kom het eiwit.
-
Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
-
Verhit de crème fraîche met de blauwe kaas in een pan op laag vuur en roer glad.
-
Haal de pan van het vuur.
-
Prak de broccoli klein en voeg het toe samen met de eidooiers, de bloem en zout en peper naar smaak.
-
Spatel het stijfgeklopte eiwit door het soufflémengsel.
-
Schep het mengsel in ingevette souffléschaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20 minuten gaar.