
Ziet er indrukwekkend uit hè? Voor deze soesjes toren hoef je geen keukenprinses te zijn, maar het mag wel. De soesjestoren kun je maken met kant-en-klare soesjes uit de vriezer.
- 3 handjes pistachenoten gepeld
- 1 beker Dr. Oetker Choco Dip Bruin
- 45-50 stuks klant en klare soesjes uit de vriezer
- 200 gram witte basterdsuiker
- 4 el water
- 1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
- 1 pak Dr. Oetker Rolfondant wit
- 1 stuk karton
- uitsteekvormpje (ster)
-
Rol het karton tot een kegelvorm en knip de onderste rand eraf, zodat de kegel rechtop kan staan.
Hak de pistachenoten fijn. Verwijder de deksel van de Dr. Oetker Choco Dip Bruin en plaats de geopende beker 1,5 minuut bij 300 Watt in de magnetron.
Doop vervolgens 1/3 van alle soesjes (minimaal 15 stuks) in de Choco Dip, hierna door de pistachenoten en laat de chocolade uitharden.
Voeg ondertussen de suiker en het water in een steelpan en kook totdat het mengsel goudbruin kleurt.
Dip de de chocoladepistache soesjes en de overige soezen voorzichtig in de karamel en verdeel ze rondom de kegel, waarbij je ze goed tegen elkaar aan plakt. Ga hierbij steeds een laag omhoog en bouw een soezentoren. Laat de karamel minstens een half uur uitharden en verwijder vervolgens de kegel voorzichtig onder de toren vandaan.
Rol, terwijl de karamel uithard, de rolfondant tot een gelijke plak van 1 cm dik. Steek met een stervormpje sterretjes uit de rolfondant en laat deze iets uitharden (dan blijven ze beter in vorm).
Plak de sterren met een restje Choco Dip tegen de soezentoren en garneer met slierten Dr. Oetker Cake & taart Vulling Salted Caramel.