
Heb jij zin om lekker uitgebreid te koken met de feestdagen? Wat dacht je van Rosbief met rösti-tomaten en knoflook-tijmjus?
- 250 gram Aviko Rösti Original uit de vriezer
- 6 el olijfolie
- 2 sneetjes casino witbrood, zonder korsten
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- 800 gram 1 stuk rosbief op kamertemperatuur
- 100 ml vleesfond
- 6 stuks pommodori tomaten
- 9 tenen knoflook
- 1/2 bosje tijm
- bakplaat, keukenmachine of staafmixer met hakmolen
-
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en krokant. Halveer intussen de tomaten en schep met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Leg ze op de bolle kant op de bakplaat.
Maal in de keukenmachine of hakmolen het brood fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng 1 geperste teen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, de Parmezaanse kaas en de citroenrasp door het broodkruim.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit in een braadpan de resterende olijfolie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en braad het vlees in 4 minuten rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
Bak in het bakvet de overige 8 tenen knoflook 2 minuten met de takjes tijm. Schenk de fond erbij en schraap de aanbaksels met een spatel los. Leg het vlees terug in de pan en braad de rosbief in 15-20 minuten naar wens rose of bijna gaar.
Schep intussen de rösti in de uitgeholde tomaten. Bestrooi ze met het citroen-knoflookkruim. Bak de rösti-tomaten in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en krokant. Serveer de rosbief in plakken, met de rösti-tomaten en de knoflook-tijmjus.