Risotto met gegrilde paprika, gorgonzola en walnoten
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
 

Een heerlijke risotto met gegrilde paprika uit de diepvries. Altijd makkelijk om in huis te hebben!

Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Italian, Mediterranean
Keyword: Risotto met gegrilde paprika
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1 zak Bonduelle Gegrilde Paprika 400 g
  • 2 el olijfolie
  • 2 stuks sjalotten
  • 300 gram risotto
  • 4 takjes tijm (blaadjes)
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 tablet groentebouillon
  • 125 gram crème fraîche
  • 150 gram gorgonzola
  • 75 gram walnoten grofgehakt
Bereidingswijze
  1. 1 Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de risotto en tijm erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen en glazig zijn.

    2 Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend bijna helemaal opnemen. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en schenk 500 ml heet water erbij. Laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig.

    3 Voeg de gegrilde paprika met nogmaals 500 ml heet water toe en laat de risotto in nog 5-8 min. beetgaar worden.

    4 Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Schep de gorgonzola en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper. Schep de risotto in 4 diepe borden.

    Kids-tip Vervang voor een zachtere smaak de gorgonzola door stukjes mozzarella.

    Serveertip: Geef er voor voldoende groenten een frisse tomatensalade met balsamicodressing bij.