Quiche zalm Lorraine
Cook Time
40 min
 

Een heerlijk simpel recept wat je goed aan jouw gasten kunt voorschotelen.

Course: Hoofdgerecht, Main Course
Cuisine: French
Keyword: Quiche Lorraine zalm
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1 stuk Queens zalmfilet
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 3 middelgrote eieren
  • 75 gram spekjes
  • 2 sjalotten
  • handjevol verse bieslook
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram gruyère kaas of andere harde geraspte kaas
  • zwarte peper
  • boter of olie om in te vetten
Recipe Notes
  • Laat de Queens Zalmfilet in de koelkast ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Zet een vormpje omgekeerd op het bladerdeeg en druk uit. Nu heb je een mooie vorm van het deeg.
  • Vet de vormpjes in met boter of met een beetje zonnebloemolie en leg het bladerdeeg in de vorm. Druk met je vingers een beetje de randjes omhoog.
  • Maak nu het eimengsel. Breek de eieren en kluts deze los met de roomkaas. Voeg zwarte peper toe. Doe nu de spekjes erbij.
  • Pel de sjalotten en snipper deze fijn en voeg toe aan het eimengsel.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Snijd de Zalm in kleine dobbelsteentjes en voeg toe aan het eimengsel.
  • Klop er nu de geraspte kaas doorheen met de bieslook. Extra zout is niet nodig i.v.m. de spekjes.
  • Vul de bladerdeegvormpjes met het eimengsel en zet in de oven gedurende 15 minuten totdat de vulling mooi is gestold en goudbruin is geworden.
  • Als je geen kleine vormpjes hebt, gebruik dan een grotere quichevorm of ovenschaal. De baktijd moet je dan verlengen met ongeveer 15-20 minuten afhankelijk van de grootte van je vorm.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld een frisse salade.