
Quiche zalm Lorraine
Cook Time
40 min
Een heerlijk simpel recept wat je goed aan jouw gasten kunt voorschotelen.
Course:
Hoofdgerecht, Main Course
Cuisine:
French
Keyword:
Quiche Lorraine zalm
Servings: 4 personen
Ingredienten
- 1 stuk Queens zalmfilet
- 4 plakjes bladerdeeg
- 3 middelgrote eieren
- 75 gram spekjes
- 2 sjalotten
- handjevol verse bieslook
- 100 gram roomkaas
- 100 gram gruyère kaas of andere harde geraspte kaas
- zwarte peper
- boter of olie om in te vetten
Recipe Notes
- Laat de Queens Zalmfilet in de koelkast ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Zet een vormpje omgekeerd op het bladerdeeg en druk uit. Nu heb je een mooie vorm van het deeg.
- Vet de vormpjes in met boter of met een beetje zonnebloemolie en leg het bladerdeeg in de vorm. Druk met je vingers een beetje de randjes omhoog.
- Maak nu het eimengsel. Breek de eieren en kluts deze los met de roomkaas. Voeg zwarte peper toe. Doe nu de spekjes erbij.
- Pel de sjalotten en snipper deze fijn en voeg toe aan het eimengsel.
- Hak de bieslook fijn.
- Snijd de Zalm in kleine dobbelsteentjes en voeg toe aan het eimengsel.
- Klop er nu de geraspte kaas doorheen met de bieslook. Extra zout is niet nodig i.v.m. de spekjes.
- Vul de bladerdeegvormpjes met het eimengsel en zet in de oven gedurende 15 minuten totdat de vulling mooi is gestold en goudbruin is geworden.
- Als je geen kleine vormpjes hebt, gebruik dan een grotere quichevorm of ovenschaal. De baktijd moet je dan verlengen met ongeveer 15-20 minuten afhankelijk van de grootte van je vorm.
- Serveer direct met bijvoorbeeld een frisse salade.