
Pompoensoep, culinair hoogstandje
Ingredienten
- Twee doosjes pompoenblokjes (vriezer)
- 2 uien
- 4 theelepels kerriepoeder
- 8 dl groentebouillon
- 2 dunne preitjes
- 8 takjes bladselderij
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 eetlepels zure room
Bereidingswijze
-
Snipper de uien en fruit ze met de kerrie in olie goudgeel.
-
Voeg de pompoen toe met de groentebouillon.
-
Breng aan de kook en kook de soep 15 minuten.
-
Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
-
Was en snijd de prei, voeg deze toe en breng alles weer aan de kook (paar minuten).
-
Verdeel de soep over kommen en maak hem op smaak met wat peper en nootmuskaat.
-
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
-
Meng de yoghurt met de selderij en de zure room en schep dit aan tafel op de soep.
-
Lekker met boerenbrood, truffelolie en wat zeezout.