Pompoen lasagna
Prep Time
45 min
Cook Time
30 min
 
Course: Hoofdgerecht
Keyword: pompoenlasagna, vegetarische lasagna
Servings: 3 personen
Ingredienten
  • 400 gram pompoenblokjes uit de vriezer (of vers van een flespompoen)
  • 400 gram spinazie uit de vriezer ontdooid en goed uitgelekt
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • snufje peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • 2 grote tomaten
  • 9 bladen lasagna
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 theelepel salie
  • een handje paneermeel
Bereidingswijze
  1. Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, salie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook er bij en schep om. Zet deze 30 min in de oven. Breng een pan water aan de kook en voeg de verse spinazie hier 1 a 2 minuutjes aan toe tot hij begint te slingen. Giet hem af en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Klop de ricotta los met het ei en een snuf peper en zout. Snijd ondertussen ook de tomaten in plakjes. Pureer de pompoen fijn in een keukenmachine (of prak met een vork fijn). Voeg eventueel een scheutje olie toe om het mengsel smeuïger te maken.

    Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een laagje met de helft van het ricotta mengsel en verdeel daar de helft van de spinazie op. Dek af met lasagnebladen. Verdeel daarop de helft van het pompoenmengsel en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnebladen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en zet 30 min op 200 graden in de oven. Voor een variant met vlees kun je wat spekjes of gehakt toevoegen.