Overheerlijke cocktail van rivierkreeftjes en tomaat
Ingredienten
- 1 zakje diepvries rivierkreeftjes
- 1 limoen
- 1 potje yoghurt-mayonaise
- IJsbergsla
- 1 tomaat
- 1 paar takjes verse peterselie
- Zout en zwarte peper
Bereidingswijze
-
Neem 6 eetlepels yoghurt-mayonaise en doe deze in een schaaltje.
-
Pers de limoen en vermeng het sap met de mayonaise (neem niet al het sap anders wordt de mayonaise misschien te zuur).
-
Voeg het zout en de zwarte peper aan het mayonaise mengsel naar eigen smaak toe.
-
Snijd de tomaat in vieren en haar er het vruchtvlees uit.
-
Snijd de partjes tomaat nogmaals door zodat je 8 kleine partjes hebt en leg deze weg tot later gebruik.
-
Was de takjes peterselie en hak deze fijn. Roer deze daarna door het yoghurtmengsel heen en voeg als laatste de rivierkreeftjes toe.
-
Neem 4 mooie grote champagnecups (glazen) en leg daar wat gewassen en gesneden ijsbergsla in.
-
Verdeel de riviercocktail over de 4 glazen en decoreer de glazen met de tomaat.