Overheerlijke cocktail van rivierkreeftjes en tomaat
Ingredienten
  • 1 zakje diepvries rivierkreeftjes
  • 1 limoen
  • 1 potje yoghurt-mayonaise
  • IJsbergsla
  • 1 tomaat
  • 1 paar takjes verse peterselie
  • Zout en zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Neem 6 eetlepels yoghurt-mayonaise en doe deze in een schaaltje.

  2. Pers de limoen en vermeng het sap met de mayonaise (neem niet al het sap anders wordt de mayonaise misschien te zuur).

  3. Voeg het zout en de zwarte peper aan het mayonaise mengsel naar eigen smaak toe.

  4. Snijd de tomaat in vieren en haar er het vruchtvlees uit.

  5. Snijd de partjes tomaat nogmaals door zodat je 8 kleine partjes hebt en leg deze weg tot later gebruik.

  6. Was de takjes peterselie en hak deze fijn. Roer deze daarna door het yoghurtmengsel heen en voeg als laatste de rivierkreeftjes toe.

  7. Neem 4 mooie grote champagnecups (glazen) en leg daar wat gewassen en gesneden ijsbergsla in.

  8. Verdeel de riviercocktail over de 4 glazen en decoreer de glazen met de tomaat.