
Ovenpasta met broccoli en bloemkool
Ingredienten
- 300 gram pasta
- 200 gram vriesverse broccoli
- 200 gram vriesverse bloemkool
- 2 eieren
- 150 gram zongedroogde tomaten
- 2 el olie uit het tomaten potje
- 1 bakje ricotta (250 gram)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- Ovenschaal
Bereidingswijze
-
Ontdooi de broccoli en de bloemkool
-
Vet de ovenschaal in, en verwarm de oven op 190 °C
-
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar
-
Meng de pasta met de ontdooide broccoli en bloemkool in de ovenschaal
-
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
-
Klop de eieren los met de tomaten, 2 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten, de ricotta en de slagroom
-
Breng op smaak met wat zout en peper
-
Schenk dit mengsel over de pasta en de groenten in de ovenschaal
-
Bak het geheel in ongeveer 30 minuten gaar