
- 1 zak Queens Wild Alaska Salmon Fillets (500 gram)
- Sap van 1 limoen
- 2 theelepels gemberpoeder
- Versgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels roerbakolie
- 250 gram Chinese eiermie
- 500 gram prei (dunne ringetjes)
- 2-3 eetlepels sojasaus
- Bereiding: 20 - 30 minuten
-
Ontdooi de zalm zoals aangegeven op de verpakking
-
Wrijf de stukken zalm in met 1-2 eetlepels limoensap, gemberpoeder en royaal zwarte peper en bestrijk ze met ½ eetlepels roerbakolie. Laat de zalm zo 10-15 minuten liggen
-
Kook de Chinese eiermie beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak
-
Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei in 3-4 minuten beetgaar
-
Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en leg de zalmfilets erin. Rooster de filets in 4-6 minuten mooi bruin. Ze zijn dan van binnen nog rosé. Keer de zalm pas als de filets vanzelf de ribbels loslaten
-
Druppel na het keren 1-2 eetlepels sojasaus over de zalmfilets
-
Schep de eiermie door de prei en warm de mie al omscheppend nog heel even door
-
Breng de mie op smaak met limoensap en sojasaus
-
Schep de mie met prei in wijde kommen of op borden en leg de zalmfilets erop