
Overheerlijke ovenschotel met vriesvers gegrilde groenten en zalmfilet
- 2 zakken Bonduelle Gegrilde Aubergine, Courgette & Rode Paprika 400 gram per zak
- 500 gram zalmfilet uit de diepvries
- 1 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken
- 4 el olijfolie
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 150 gram verse roomkaas knoflook & kruiden
- 100 ml droge witte wijn
- 1/2 bosje dille fijngehakt
-
1 Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min., schep de gegrilde groenten erdoor en verwarm ze 5 min.
2 Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Voeg de roomkaas en de wijn toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. Giet de aardappelen af en stamp ze met de resterende 2 el olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg de dille en peper naar smaak toe.
3 Verdeel de groenten met de zalmfilet over de ovenschaaltjes. Schep de puree erop. Bak de ovenschoteltjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en krokant.
Tip De ovenschotel kan ook in een grote ovenschaal worden bereid.
Tip Weinig tijd? Neem koelverse aardappelpuree en meng er de dille door.