Lasagna met spinazie
Prep Time
25 min
Cook Time
35 min
 

Lasagna met spinazie

Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Italian
Servings: 4
Calories: 665 kcal
Ingredienten
  • 675 gram diepvries spinazie (pak à 450 g)
  • 150 gram gorgonzola
  • 250 gram ricotta
  • 4 eetlepels groene pesto (vers of uit een potje)
  • 425 gram Napoletanasaus met basilicum (pot)
  • 250 gram lasagnebladen
  • 75 gram geraspte oude kaas
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Laat de spinazie ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het in een zeef en druk het vocht er iets uit. Verkruimel de gorgonzola. Meng in een kom de spinazie, gorgonzola, ricotta en pesto. Breng op smaak met peper en zout

  2. Schenk in de ovenschaal een dun laagje tomatensaus. Dek af met een laagje lasagne en een laagje spinaziemengsel. Herhaal dit tweemaal en eindig met lasagnebladen. Dek af met tomatensaus. Strooi de gemalen kaas erover. Bak de schotel in het midden van oven in ca. 35 min. gaar.

  3. combinatietip: Lekker met frisse komkommersalade of rucola.