
- 1 pakje diepvries bladerdeeg
- 4 stukjes diepvries zalm
- 1 potje groene pesto
- 1 ei
- 1 pakje hollandaise saus
- Zout en peper
-
Laat de stukjes zalm ontdooien (een avond van te voren uit de diepvriezer halen en in de koelkast zetten)
-
Laat het bladerdeeg ontdooien, 2 plakjes bladerdeeg per stukje zalm
-
Maak van 2 plakjes bladerdeeg 1 plak
-
Leg op elke plak een stukje zalm en besmeer de bovenkant met een laagje pesto
-
Bestrijk de zijkanten van de plakjes bladerdeeg met een kwastje en het losgeklopte ei, niet te veel
-
Vouw het bladerdeeg plakje voorzichtig dicht en leg het met de vouw naad naar onder op een bakplaatje
-
Bestrijk het envelopje met het resterende ei en bak het in een voorverwarmde oven (210 graden) mooi lichtbruin af ongeveer 10 à 13 minuten niet te lang anders word de zalm te droog
-
Maak in de tussentijd de hollandaise saus
-
Zet 4 borden klaar (warm) leg de envelopjes midden op het bord en lepel er wat saus over (de helft van het envelopje)
-
Niet te weinig saus gebruiken maar houd het aanzicht culinair
-
Als garnering een paar blaadjes basilicum en wat gebruineerde pijnboompitjes