
- 4 moten zalm á 150 gr
- 12 groene asperges
- witte wijnazijn
- tomatenpesto
- 1 krop donkere friseesla
- 50 gr waterkers
- tuinkers
- 2 limoenen
- 350 gr Parijse worteltjes
- 450 gr krielaardappeltjes
- 8 sjalotjes
- 6 teentjes knoflook
- verse rozemarijn
- olijfolie
- gemengde Griekse of Provençaalse kruiden
- zout en peper
-
Wrijf de zalmmoten in met zout en peper, bestrijk één kant met olie, bestrooi die dik met kruiden en grilleer of rooster deze kanten 3 minuten
-
Vet dan de tweede kant in, bestrooi ze met de kruiden en grilleer ze
-
Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af, kook ze 10-15 minuten en laat ze uitlekken
-
Roer een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn en 1 eetlepel pesto saus en breng op smaak met zout en peper
-
Vermeng de sla met de waterkersblaadjes, veel tuinkers en de in achten gesneden limoenen en verdeel dit met de asperges over 4 borden
-
Druppel de dressing erover en leg de zalmmoten erop
-
Serveer het gerecht met een 20 minuten in olijfolie met rozemarijn gestoofd mengsel van de schoongemaakte Parijse worteltjes, aardappeltjes, sjalotjes en teentjes knoflook