Fruitige tiramisu
Ingredienten
  • ½ pak lange vingers
  • 4 eieren, gesplitst
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 doosjes vriesvers fruit naar keuze
  • 1 vanillestokje
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • Cacao
  • Schaal
Bereidingswijze
  1. Doe het bevroren fruit met 50 gram suiker in een steelpan

  2. Breng het aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur

  3. Laat afkoelen tot kamertemperatuur

  4. Bedek de bodem van de schaal met lange vingers

  5. Verdeel het vriesverse fruit met het vocht over de lange vingers

  6. Splits de eieren in twee kommen en doe in de ene kom de eidooiers en in de andere het eiwit

  7. Doe de eidooiers met 50 gram suiker in een kom en klop dit in 5 minuten tot een lichtgele crème

  8. Doe de mascarpone in een kom, en voeg het merg uit het vanillestokje toe

  9. Roer dit los met een vork en voeg dan de eiercrème toe

  10. Meng de mengsels voorzichtig door elkaar

  11. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel dit erdoor

  12. Schep alles op het fruit en de lange vingers, dek het af en laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

  13. Versier de tiramisu tot slot met cacao en nog wat vriesvers fruit