
- ½ pak lange vingers
- 4 eieren, gesplitst
- 250 gram mascarpone
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 2 doosjes vriesvers fruit naar keuze
- 1 vanillestokje
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- Cacao
- Schaal
-
Doe het bevroren fruit met 50 gram suiker in een steelpan
-
Breng het aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur
-
Laat afkoelen tot kamertemperatuur
-
Bedek de bodem van de schaal met lange vingers
-
Verdeel het vriesverse fruit met het vocht over de lange vingers
-
Splits de eieren in twee kommen en doe in de ene kom de eidooiers en in de andere het eiwit
-
Doe de eidooiers met 50 gram suiker in een kom en klop dit in 5 minuten tot een lichtgele crème
-
Doe de mascarpone in een kom, en voeg het merg uit het vanillestokje toe
-
Roer dit los met een vork en voeg dan de eiercrème toe
-
Meng de mengsels voorzichtig door elkaar
-
Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel dit erdoor
-
Schep alles op het fruit en de lange vingers, dek het af en laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
-
Versier de tiramisu tot slot met cacao en nog wat vriesvers fruit