
Frisse avocado met walnoten salade
Ingredienten
- 2 rijpe avocado's
- Walnoten, 12 stuks
- 1 el suiker
- 1 el Dijon mosterd
- 125 gram vriesverse frambozen
- 1 el wittewijnazijn
- 4 el (walnoten) olie
- 1 krop ijsbergsla
- Verse munt
- 2 el limoensap
Bereidingswijze
-
Hak de walnoten in stukjes en vermeng dit met het suiker.
-
Bak ze in een koekenpan op laag vuur tot de walnoten lichtbruin zijn gekarameliseerd.
-
Haal de walnoten uit de pan.
-
Laat de frambozen ontdooien en prak er voor de dressing twee fijn samen met de mosterd, azijn en olie.
-
Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
-
Schep enkele blaadjes sla om met de helft van de dressing, en verdeel over vier borden.
-
Halveer de avocado’s, en verwijder de pit en de schil.
-
Besprenkel met limoensap.
-
Verdeel de avocado, walnoten en de frambozen, en schep de rest van de dressing erover.
-
Garneer met wat muntblaadjes.
Recipe Notes