Courgettesoep met rivierkreeft
Ingredienten
  • 1 kilo courgette
  • Acht plakjes bladerdeeg
  • 250 gram sjalotjes
  • 1 ei
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Vier taartvormpjes à 8 cm
  • Citroenpeper
  • Dille
Bereidingswijze
  1. Ontdooi de rivierkreeftjes en het bladerdeeg.

  2. Verwarm de oven op 180 °C.

  3. Druk twee plakjes bladerdeeg op elkaar en snijd er een ster uit.

  4. Doe dit viermaal.

  5. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

  6. Bak ze in de oven in 15 minuten goudbruin.

  7. Vul een pan met 1 liter water.

  8. Voeg de kippenbouillonblokjes erbij.

  9. Snijd de courgette in schijven.

  10. kook dit samen met de fijngehakte sjalotjes in 1 liter kippenbouillon.

  11. Roer de soep tot een glad geheel.

  12. Breng het op smaak met citroenpeper, een beetje dille en zout.

  13. Pel de ontdooide rivierkreeftjes en voeg ze toe aan de soep.

  14. Laat de soep afkoelen en giet ze in de kommetjes.

  15. Serveer met de bladerdeeg ster.