
Courgettesoep met rivierkreeft
Ingredienten
- 1 kilo courgette
- Acht plakjes bladerdeeg
- 250 gram sjalotjes
- 1 ei
- 2 blokjes kippenbouillon
- Vier taartvormpjes à 8 cm
- Citroenpeper
- Dille
Bereidingswijze
-
Ontdooi de rivierkreeftjes en het bladerdeeg.
-
Verwarm de oven op 180 °C.
-
Druk twee plakjes bladerdeeg op elkaar en snijd er een ster uit.
-
Doe dit viermaal.
-
Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.
-
Bak ze in de oven in 15 minuten goudbruin.
-
Vul een pan met 1 liter water.
-
Voeg de kippenbouillonblokjes erbij.
-
Snijd de courgette in schijven.
-
kook dit samen met de fijngehakte sjalotjes in 1 liter kippenbouillon.
-
Roer de soep tot een glad geheel.
-
Breng het op smaak met citroenpeper, een beetje dille en zout.
-
Pel de ontdooide rivierkreeftjes en voeg ze toe aan de soep.
-
Laat de soep afkoelen en giet ze in de kommetjes.
-
Serveer met de bladerdeeg ster.