Print
Varkensrollade met diepvriesgroenten en aardappelquiche
Ingredienten
  • Varkensrollade, ca. 1 kilo
  • 1 pak diepvriesgroenten
  • 1 pakje aardappelquiche
  • 1 klein bouillonblokje
  • 1 pakje boter
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak om te beginnen de quiche af (kijk op de verpakking naar de bereidingswijze)

  2. Na het bakken op een ovenvaste schaal afdekken met aluminiumfolie en op een warme plaats wegzetten tot later gebruik

  3. Bestrooi de rollade met zout en peper en in olijfolie en boter lichtbruin aanbakken

  4. Zet de rollade 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven zetten (220 graden)

  5. Controleer met een ijzeren satéprikker of met een glad mes of de rollade gaar is

  6. Wanneer de satéprikker na het insteken van de rollade warm aanvoelt is hij goed

  7. In de tussentijd de diepvriesgroenten bereiden (kijk op de verpakking hoe)

  8. Na het blancheren afgieten en een stukje boter, wat nootmuskaat en wat vleesbouillon (blokje) toevoegen

  9. Serveer de rollade met zijn eigen jus (eventueel aangemaakt met de poederjus van Maggi)

  10. Neem een groot warm bord snij de rollade met een scherp mes en drapeer een aantal plakjes op elk bord. Leg een stukje quiche en wat groenten ernaast en schep een beetje saus over het vlees. Serveer direct, eet smakelijk!