Heerlijke recepten met vriesverse producten

Is koken met vriesverse producten uit de vriezer minder culinair dan koken met vers?

Nee, die stelling is inmiddels volledig achterhaald. Koken uit de vriezer is een keuze voor variatie, smaak, gezondheid en voorraad. Een slimme kok zorgt dat de vriezer altijd gevuld is met klant-en klaar maaltijden, basisingrediënten en supplementen die in een handomdraai verwerkt worden in gerechten. Denk aan vlees, vis, groenten, sauzen, deegwaren maar ook aan kruiden en fruit. Succes zit ‘m in de verrassende combinatie, een beetje lef en… een goed gevulde vriezer! Ook wanneer er opeens visite op de stoep staat, biedt de vriezer een uitkomst. Zo heb je altijd iets extra’s, een snack, gebak of ijs op voorraad!

Geen inspiratie? De VriesVers Keuken heeft altijd leuke ideeën om de maaltijd nog succesvoller te maken. En wat zo fijn is, je hoeft er geen sterrenkok voor te zijn.

Wij willen je graag helpen om te koken met geweldige, gezonde en smaakvolle vriesverse producten waar iedereen, iedere dag, bij elke maaltijd van kan genieten.

HEB JIJ EEN LEKKER RECEPT? STUUR HIER JOUW RECEPT IN!

Vind hier jouw favoriete recept

Pompoen uit de oven

  Pompoen uit de oven Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten. Vandaar dit recept uit de oven met pompoen, gehakballetjes en penne. 300 gram penne (pasta)800 gram pompoenblokjes (uit de vriezer)2 tenen knoflook500...

Lees meer

Apfelstrüdel met roomijs

Apfelstrüdel met roomijs 1 Apfelstrudel (vriezer)Roomijs en/of warme vanillesausZacht fruit uit de vriezerSlagroomPoedersuiker De handige portieverpakkingen zorgen dat dit dessert vliegensvlug op tafel staatVerwarm de oven voor op 180 graden en bak de Apfelstrüdel in...

Lees meer

Rood diepvries fruit met slagroomijs

Rood diepvries fruit met slagroomijs 1 of 2 pakken rood diepvries fruitEventueel wat likeur (marasquin, cassis of kirsch)1 pak slagroomijsTakje muntPoedersuiker Laat het fruit in de koelkast rustig ontdooienNeem vier gezellige glazen schaaltjes of coupesEen beetje...

Lees meer

Mango-framboos taartjes

Mango-framboos taartjes 45 gram boter1 el bruine suiker1 tl limoensapGeraspte kokos1 pak vriesverse mango1 pak vriesverse frambozen4 plakjes diepvries bladerdeeg(Vanille) ijsBakpapier Ontdooi het fruit en het bladerdeeg. Verwarm de oven op 190 °CMeng de boter met de...

Lees meer

Fruitige tiramisu

Fruitige tiramisu ½ pak lange vingers4 eieren, gesplitst250 gram mascarpone125 gram fijne kristalsuiker2 doosjes vriesvers fruit naar keuze1 vanillestokje1 bekertje slagroom (125 ml)CacaoSchaal Doe het bevroren fruit met 50 gram suiker in een steelpanBreng het aan de...

Lees meer

Spinaziefrittata: knipoogje naar Italië

Spinaziefrittata: knipoogje naar Italië 300 gram diepvriesbladspinazie6 eieren1 ui2 teentjes knoflook100 gr. Parmezaanse kaasPeterselie1 eetlepel mosterd Verwarm de oven voor op 200 gradenSnipper de ui, fruit deze in olie met de geperste knoflookVoeg de spinazie...

Lees meer

Ovenpasta met broccoli en bloemkool

Ovenpasta met broccoli en bloemkool 300 gram pasta200 gram vriesverse broccoli200 gram vriesverse bloemkool2 eieren150 gram zongedroogde tomaten2 el olie uit het tomaten potje1 bakje ricotta (250 gram)1 bekertje slagroom (125 ml)Ovenschaal Ontdooi de broccoli en de...

Lees meer

Pangafilet in basilicumsaus met pasta

Pangafilet in basilicumsaus met pasta 750 gram pangafilet (vriezer)1 eetlepel citroensap1 bakje pijnboompitten1 potje rode pesto1 bekertje (groot) crème fraîcheTwee handjes verse basilicum (gesnipperd)Zout en peper Ontdooi de pangafilet in de magnetron (circa 8...

Lees meer

Een heerlijke Franse klassieker: zalm en croute

Een heerlijke Franse klassieker: zalm en croute 1 pakje diepvries bladerdeeg4 stukjes diepvries zalm1 potje groene pesto1 ei1 pakje hollandaise sausZout en peper Laat de stukjes zalm ontdooien (een avond van te voren uit de diepvriezer halen en in de koelkast...

Lees meer

Geroosterde zalm met groene aspergesalade

Geroosterde zalm met groene aspergesalade 4 moten zalm á 150 gr12 groene aspergeswitte wijnazijntomatenpesto1 krop donkere friseesla50 gr waterkerstuinkers2 limoenen350 gr Parijse worteltjes450 gr krielaardappeltjes8 sjalotjes6 teentjes knoflookverse...

Lees meer

Zalm met garnalen en tomaat, champignons en broccoli

Zalm met garnalen en tomaat, champignons en broccoli 400 gr VriesVerse zalm in moten400 gr VriesVerse grote garnalen4 tomaten1 stronk broccoli2 uien250 ml sojaroom1 tl gehakte peterselie en bieslook300 gr champignons1 eierdooiercitroensap Verwarm de oven op 200 graden...

Lees meer

Oosterse zalmfilet van de grill

Oosterse zalmfilet van de grill 1 zak Queens Wild Alaska Salmon Fillets (500 gram)Sap van 1 limoen2 theelepels gemberpoederVersgemalen zwarte peper4 eetlepels roerbakolie250 gram Chinese eiermie500 gram prei (dunne ringetjes)2-3 eetlepels sojasausBereiding: 20 - 30...

Lees meer

Roerbak van panga met rode en gele paprika

Roerbak van panga met rode en gele paprika 500 gram Queens pangafilet1 eetlepel chilipoeder3 eetlepels olijfolie2 rode uien (dunne partjes)1 grote rode paprika (reepjes)1 grote gele paprika (reepjes)100 g zwarte olijven zonder pit (gehalveerd)1/2 citroen2-3 eetlepels...

Lees meer

Varkensrollade met diepvriesgroenten en aardappelquiche

Varkensrollade met diepvriesgroenten en aardappelquiche Varkensrollade, ca. 1 kilo1 pak diepvriesgroenten1 pakje aardappelquiche1 klein bouillonblokje1 pakje boterOlijfolieZout en peper Verwarm de oven voor op 200 graden en bak om te beginnen de quiche af (kijk op de...

Lees meer

Pasta met groente en gehaktballetjes

Pasta met groente en gehaktballetjes 2 el olijfolie1 ui, in halve ringen300 gram pasta500 gram vriesverse gehaktballetjes1 zak vriesverse groente naar keuze1/2 potje pesto Genovese (185 gram)1 bol mozzarella (125 gram)Hapjes- of wok pan Ontdooi de gehaktballetjes en...

Lees meer

Aardappelschotel met varkenshaas

Aardappelschotel met varkenshaas 450 gram vriesverse Italiaanse aardappelschotel1 citroen1 el gehakte verse tijmZout en versgemalen peper1 teentje knoflook2 el olijfolie1 el pestoVriesverse varkenshaas Ontdooi de varkenshaas door deze op de ochtend van te voren op een...

Lees meer

Broodje hamburger

Broodje hamburger Mora HamburgerHamburgerbroodjeGebakken uitjesIJsbergslaKetchup of Curry sausAugurk (in plakjes) Bereid de Mora Hamburger volgens de aanwijzingen op de verpakking.Snijd het broodje door midden.Beleg het broodje met de Mora Hamburger, gebakken uitjes,...

Lees meer

Wrap kipkorn

  Wrap kipkorn Mora KipkornWrapRoomkaasSatésausTaugéSlaGebakken uitjes Bereid de Mora Kipkorn volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe dit ook voor de wrap.Meng 1/3 roomkaas met 2/3 satésaus en smeer hiermee de wrap in.Leg wat sla en taugé op de wrap en...

Lees meer

Pompoensoep, culinair hoogstandje

Pompoensoep, culinair hoogstandje Twee doosjes pompoenblokjes (vriezer)2 uien4 theelepels kerriepoeder8 dl groentebouillon2 dunne preitjes8 takjes bladselderij4 eetlepels halfvolle yoghurt2 eetlepels zure room Snipper de uien en fruit ze met de kerrie in olie...

Lees meer

Frisse avocado met walnoten salade

  Frisse avocado met walnoten salade 2 rijpe avocado'sWalnoten, 12 stuks1 el suiker1 el Dijon mosterd125 gram vriesverse frambozen1 el wittewijnazijn4 el (walnoten) olie1 krop ijsbergslaVerse munt2 el limoensap Hak de walnoten in stukjes en vermeng dit met...

Lees meer

Veldsalade met geitenkaas en frambozen

  Veldsalade met geitenkaas en frambozen 2 el pijnboompitten1 el balsamico azijn3 el olijfolie extra vierge75 gram veldsla1 zakje bosuitjes100 gram Bettine Chevre frais naturel 55+ (geitenkaas)125 gram vriesvers roodfruit Ontdooi het rode fruit.Rooster de...

Lees meer

Soufflé met brocolli en kaas

Soufflé met brocolli en kaas 2 eieren300 gram vriesverse broccoli1 beker creme fraîche100 gram blauwe kaas1 el bloemSouffléschaaltjes Ontdooi de broccoli in een vergiet. Verwarm de oven op 200 °C.Splits de eieren boven 2 kommen met in één kom de eidooiers en in...

Lees meer

Dit initiatief wordt mede ondersteund door: