Print
Pompoensoep, culinair hoogstandje
Ingredienten
  • Twee doosjes pompoenblokjes (vriezer)
  • 2 uien
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 8 dl groentebouillon
  • 2 dunne preitjes
  • 8 takjes bladselderij
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels zure room
Bereidingswijze
  1. Snipper de uien en fruit ze met de kerrie in olie goudgeel.

  2. Voeg de pompoen toe met de groentebouillon.

  3. Breng aan de kook en kook de soep 15 minuten.

  4. Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.

  5. Was en snijd de prei, voeg deze toe en breng alles weer aan de kook (paar minuten).

  6. Verdeel de soep over kommen en maak hem op smaak met wat peper en nootmuskaat.

  7. Was de selderij en knip de blaadjes klein.

  8. Meng de yoghurt met de selderij en de zure room en schep dit aan tafel op de soep.

  9. Lekker met boerenbrood, truffelolie en wat zeezout.