Print
Ovenpasta met broccoli en bloemkool
Ingredienten
  • 300 gram pasta
  • 200 gram vriesverse broccoli
  • 200 gram vriesverse bloemkool
  • 2 eieren
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 2 el olie uit het tomaten potje
  • 1 bakje ricotta (250 gram)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • Ovenschaal
Bereidingswijze
  1. Ontdooi de broccoli en de bloemkool

  2. Vet de ovenschaal in, en verwarm de oven op 190 °C

  3. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar

  4. Meng de pasta met de ontdooide broccoli en bloemkool in de ovenschaal

  5. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes

  6. Klop de eieren los met de tomaten, 2 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten, de ricotta en de slagroom

  7. Breng op smaak met wat zout en peper

  8. Schenk dit mengsel over de pasta en de groenten in de ovenschaal

  9. Bak het geheel in ongeveer 30 minuten gaar