Print
Oosterse zalmfilet van de grill
Servings: 4 Personen
Ingredienten
  • 1 zak Queens Wild Alaska Salmon Fillets (500 gram)
  • Sap van 1 limoen
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 250 gram Chinese eiermie
  • 500 gram prei (dunne ringetjes)
  • 2-3 eetlepels sojasaus
  • Bereiding: 20 - 30 minuten
Bereidingswijze
  1. Ontdooi de zalm zoals aangegeven op de verpakking

  2. Wrijf de stukken zalm in met 1-2 eetlepels limoensap, gemberpoeder en royaal zwarte peper en bestrijk ze met ½ eetlepels roerbakolie. Laat de zalm zo 10-15 minuten liggen

  3. Kook de Chinese eiermie beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak

  4. Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei in 3-4 minuten beetgaar

  5. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en leg de zalmfilets erin. Rooster de filets in 4-6 minuten mooi bruin. Ze zijn dan van binnen nog rosé. Keer de zalm pas als de filets vanzelf de ribbels loslaten

  6. Druppel na het keren 1-2 eetlepels sojasaus over de zalmfilets

  7. Schep de eiermie door de prei en warm de mie al omscheppend nog heel even door

  8. Breng de mie op smaak met limoensap en sojasaus

  9. Schep de mie met prei in wijde kommen of op borden en leg de zalmfilets erop