Mediterrane ovenschotel met gegrilde groenten, zalmfilet en dillepuree
Prep Time
30 mins
Cook Time
20 mins
Total Time
50 mins
 
Course: Main Course
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Mediterrane ovenschotel
Ingredienten
  • 2 zakken Bonduelle Gegrilde Aubergine, Courgette & Rode Paprika (à 400 g) uit de vriezer
  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 150 gram verse roomkaas knoflook & kruiden
  • 100 ml droge, witte wijn
  • 500 gram zalmfilet, in blokjes uit de vriezer
  • 0,5 bosje dille (à 15 g) fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Bereiding

    Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min., schep de gegrilde groenten erdoor en verwarm ze 5 min.

    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Voeg de roomkaas en de wijn toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. Giet de aardappelen af en stamp ze met de resterende 2 el olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg de dille en peper naar smaak toe.

    Verdeel de groenten met de zalmfilet over de ovenschaaltjes. Schep de puree erop. Bak de ovenschoteltjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en krokant.

    Tip: De ovenschotel kan ook in een grote ovenschaal worden bereid.

    Tip: Weinig tijd? Neem koelverse aardappelpuree en meng er de dille door.