Print
Een heerlijke Franse klassieker: zalm en croute
Ingredienten
  • 1 pakje diepvries bladerdeeg
  • 4 stukjes diepvries zalm
  • 1 potje groene pesto
  • 1 ei
  • 1 pakje hollandaise saus
  • Zout en peper
Bereidingswijze
  1. Laat de stukjes zalm ontdooien (een avond van te voren uit de diepvriezer halen en in de koelkast zetten)

  2. Laat het bladerdeeg ontdooien, 2 plakjes bladerdeeg per stukje zalm

  3. Maak van 2 plakjes bladerdeeg 1 plak

  4. Leg op elke plak een stukje zalm en besmeer de bovenkant met een laagje pesto

  5. Bestrijk de zijkanten van de plakjes bladerdeeg met een kwastje en het losgeklopte ei, niet te veel

  6. Vouw het bladerdeeg plakje voorzichtig dicht en leg het met de vouw naad naar onder op een bakplaatje

  7. Bestrijk het envelopje met het resterende ei en bak het in een voorverwarmde oven (210 graden) mooi lichtbruin af ongeveer 10 à 13 minuten niet te lang anders word de zalm te droog

  8. Maak in de tussentijd de hollandaise saus

  9. Zet 4 borden klaar (warm) leg de envelopjes midden op het bord en lepel er wat saus over (de helft van het envelopje)

  10. Niet te weinig saus gebruiken maar houd het aanzicht culinair

  11. Als garnering een paar blaadjes basilicum en wat gebruineerde pijnboompitjes