Print
Geroosterde zalm met groene aspergesalade
Ingredienten
  • 4 moten zalm á 150 gr
  • 12 groene asperges
  • witte wijnazijn
  • tomatenpesto
  • 1 krop donkere friseesla
  • 50 gr waterkers
  • tuinkers
  • 2 limoenen
  • 350 gr Parijse worteltjes
  • 450 gr krielaardappeltjes
  • 8 sjalotjes
  • 6 teentjes knoflook
  • verse rozemarijn
  • olijfolie
  • gemengde Griekse of Provençaalse kruiden
  • zout en peper
Bereidingswijze
  1. Wrijf de zalmmoten in met zout en peper, bestrijk één kant met olie, bestrooi die dik met kruiden en grilleer of rooster deze kanten 3 minuten

  2. Vet dan de tweede kant in, bestrooi ze met de kruiden en grilleer ze

  3. Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af, kook ze 10-15 minuten en laat ze uitlekken

  4. Roer een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn en 1 eetlepel pesto saus en breng op smaak met zout en peper

  5. Vermeng de sla met de waterkersblaadjes, veel tuinkers en de in achten gesneden limoenen en verdeel dit met de asperges over 4 borden

  6. Druppel de dressing erover en leg de zalmmoten erop

  7. Serveer het gerecht met een 20 minuten in olijfolie met rozemarijn gestoofd mengsel van de schoongemaakte Parijse worteltjes, aardappeltjes, sjalotjes en teentjes knoflook