Print
Frisse avocado met walnoten salade
Ingredienten
  • 2 rijpe avocado's
  • Walnoten, 12 stuks
  • 1 el suiker
  • 1 el Dijon mosterd
  • 125 gram vriesverse frambozen
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el (walnoten) olie
  • 1 krop ijsbergsla
  • Verse munt
  • 2 el limoensap
Bereidingswijze
  1. Hak de walnoten in stukjes en vermeng dit met het suiker.

  2. Bak ze in een koekenpan op laag vuur tot de walnoten lichtbruin zijn gekarameliseerd.

  3. Haal de walnoten uit de pan.

  4. Laat de frambozen ontdooien en prak er voor de dressing twee fijn samen met de mosterd, azijn en olie.

  5. Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.

  6. Schep enkele blaadjes sla om met de helft van de dressing, en verdeel over vier borden.

  7. Halveer de avocado’s, en verwijder de pit en de schil.

  8. Besprenkel met limoensap.

  9. Verdeel de avocado, walnoten en de frambozen, en schep de rest van de dressing erover.

  10. Garneer met wat muntblaadjes.

Recipe Notes