Print
Pompoen uit de oven
Prep Time
10 mins
Cook Time
30 mins
Total Time
40 mins
 

Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten. Vandaar dit recept uit de oven met pompoen, gehakballetjes en penne.

Course: Hoofdgerecht, Main Course
Cuisine: Nederlands
Servings: 4 personen
Calories: 790 kcal
Ingredienten
  • 300 gram penne (pasta)
  • 800 gram pompoenblokjes uit de vriezer
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram runderballetjes
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 4 tl oregano uit de vriezer
  • 200 gram feta (witte) kaas
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de penne en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de pompoenblokjes toe.

    Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de pasta en pompoenblokjes met de knoflook, runderballetjes, tomatenblokjes en oregano. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

    Verdeel over de ovenschaal en bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om en verkruimel de kaas erover.